Podrška i saveti

Često postavljana pitanja

Šta je DobraCena.rs?

Dobracena.rs je web oglasna platforma pokrenuta 2019. godine koja spaja kupce i prodavce svih tipova i veličina iz svih oblasti trgovine i usluga. Namenjena je oglašavanju potpuno novih proizvoda, polovnih stvari, usluga ili bilo čega što, bilo fizička ili pravna lica, imaju da ponude ili traže. Cilj je da se kupoprodaja obavlja na što jednostavniji način, bez odlaska na fizička prodajna mesta, već korišćenjem online prodavnica - dcmarketa koji mogu da otvore sva pravna i fizička lica. Više o tome pogledaj ovde

Da li je oglašavanje besplatno?

Postavljanje oglasa je potpuno besplatno!

Pored objave standardnog oglasa koji je potpuno besplatan, postoji i mogućnost plaćenog promovisanja oglasnog prostora kroz odabir istaknutog oglasa, TOP ponude, nedeljne akcije, ekskluzivnog oglasa ili ponude dana. Više o tome pogledaj ovde

Koliko traje moj oglas?

Vaš oglas je aktivan najduže 30 dana, ili sve dok ga sami ne obrišete. U slučaju da koristite mogućnost obnove oglasa, njegovo važenje se produžava na jos 30 dana.

Kako da se registrujem na dobracena.rs?

Da bi ste mogli da postavljate oglase neophodna je registracija. Registracija je vrlo jednostavna i obavlja se prilikom postavljanja prvog oglasa. Polje za registraciju se nalazi u gornjem desnom uglu. Za registraciju je neophodno da ostavite svoje osnovne podatke, unesete svoju e-mail adresu i izaberete lozinku. Sistem će Vam zatim na vašu e-mail adresu poslati registracioni e-mail, koji sadrži link na koji treba da kliknete. Za slučaj da vam registracioni e-mail ne stigne, proverite spam folder. Po kliku na link u registracionom e-mailu, registracija je završena i možete postavljati oglase.

Kako da postavim oglas?

Klikom na dugme ''Objavi oglas'' u desnom gornjem delu bilo koje stranice, počinje proces postavljanje oglasa. Neophodno je da ste se registrovali i da budete ulogovani. Prilikom postavljanja oglasa potrebno je  izabrati kategoriju, potkategoriju, uneti Vaše ime i prezime, broj telefona, kao i e-mail adresu. Preporučujemo i postavljanje slika jer one privlače posete i samim tim povećavaju uspeh Vašeg oglasa. 

Kako da izvršim promene u svom nalogu ili oglasu?

Prijavljivanjem i ulaskom na Vaš profil imate mogućnost da nađete oglase u delu ''Moji oglasi'' . Pored svakog oglasa je link koji vodi na stranicu portala na kojoj je on vidljiv za druge korisnike. Oglase možete brisati ili menjati klikom na odgovarajuća polja u desnom uglu (Izmeni, Obriši). Klikom na tab Moji podaci možete menjati svoje podatke: ime, telefon, e-mail adresu, lozinku.

Kako mogu da pretražujem oglase?

U search polju na naslovnoj strani dovoljno je da ukucate željeni pojam i pritisnete Enter.

Šta da radim u slučaju da zaboravim lozinku?

U slučaju da zaboravite lozinku na stranici za logovanje kliknite na link ''Lozinka zaboravljena''. Dobićete dalja upustva na e-mail adresu sa kojom ste se registrovali.

Čemu služi Moj profil?

Moj Profil služi da upravljate svojim oglasima, svojim ličnim podacima i svojim porukama. Preko ove stranice možete aktivirati usluge promocije svojih oglasa (plaćene promocije) ili kreirati svoj DC market.

Kome da se obratim za pomoć u slučaju da imam pitanja?

Najbrži način da nas kontaktirate je preko kontakt forme u donjem desnom uglu svake stranice. Možete nas kontaktirati na mail support@dobracena.rs

Zašto se slike nisu pojavile, a ja sam ih uploadovao/la?

Verovatno ste uploadovali sliku sa neadekvatnim formatom. Prilikom upload-a, najbolje je da Vam slike budu formata jpg i/ili png.

Zašto mi nije stigao registracioni e-mail?

Ponekad se dešava da registracioni mail ode u neželjenu poštu (spam). Ukoliko i nakon provere, primetite da Vam mail nije poslat, molimo Vas kontaktirajte nas za podršku.

Kako su zaštićeni moji lični podaci?

Admin Tim portala Dobracena.rs posebnu pažnju posvećuje tajnosti i čuvanju podataka svojih korisnika. U tu svrhu preduzete su određene mere zaštite svih naših korisnika. O politici privatnosti saznajte više u linku

ŠTA JE dcmarket?

dcmarket predstavlja zasebnu prodajnu stranicu sa celokupnom ponudom i osnovnim podacima klijenta. Tu se čuva i prikazuje kompletna ponuda artikala na jednom mestu, kao i svi podaci o vama kao prodavcu (naziv i logo firme/prodavnice, kontakt telefoni za poručivanje, email kao i link ka vašem sajtu ukoliko ga imate). Više o tome pogledaj ovde

KOJE MARKETING ALATE KORISTI dobracena.rs?

Web oglasna platforma dobracena.rs u svrhu promocije ponude svojih klijenata koristi marketinške alate u skladu sa aktulenim smernicama digitalnog marketinga. U zavisnosti od odabranog paketa korisnicima dcmarketa obezbeđujemo optimalna rešenja offline i online promocije brenda, kompanije, a posebno koristeći sledeće marketinške alate:

Email marketing: podrazumeva dizajn newsletter-a sa kombinacijom teksta, fotografija ili videa. Jedan newsletter sadrži najviše deset ponuda klijenata iz različitih delatnosti odnosno kategorija proizvoda/usluga. Newsletter se šalje prijavljenim korisnicima na dobracena.rs mailng listu. Postoji dodatna mogućnost da organizujemo email kampanju sa ponudom samo jednog klijenta što podrazumeva poseban dizajn, targetiranje – izbor ciljne grupe, slanje newsletter-a sa detaljnom statstikom.

Display Google Ads: su promotivne kampanje putem reklamnih banera na Google Ads platformi koje podrazumevaju izradu posebnog banera za klijenta (animirani html baner), optimatizaciju kampanje, a posebno segment odabira publike u skladu sa delatnošću klijenta i predmetom promocije. Nivo zastupljenosti reklamnog banera u okviru Google Ads kampanje je u skladu sa odabranim paketom i dogovorom.

Viber promocije: podrazumeva dizajn reklamne poruke za klijenta (kombinacija teksta i fotografije), slanje interaktivne reklamne poruke na unapred određenu ciljnu grupu. Obim i dinamika kampanje određena je odabranim paketom i dogovorom.

Social Media Marketing: dizajn objave za klijenta u jpg, png, gif ili video formatu; Objaljivanje postova na društvenim mrežama. Obim i dinamika odredjeni su odabranim paketom i dogovorom.

Cenovnik navedenih usluga je definsan odabirom jednog od paketa dcmarketa. Više o tome pogledaj ovde

ŠTA JE dckredit I ZA ŠTA SE KORISTI?

dckredit je virtualna valuta koja se koristi isključivo na web oglasnoj platformi dobracena.rs. Sa dckreditom se ne može obaviti kupovina stvari ili usluga koje se oglašavaju na dobracena.rs, ali zato možete kupiti brojne servise i usluge koje dobracena.rs nudi svojim korisnicima, kao što su:

  • zakup i objavljivanje banera na naslovnoj strani ili unutar kategorije
  • promovisanje kroz objavu plaćenog oglasnog prostora (TOP ponude, nedeljna akcija, ekskluzivni oglas, ponuda dana)

Vrednost dckredita iznosi: 1 RSD = 1 dckredit

NAPOMENA: Kupovinom određenih dcmarket paketa ostvarujete popuste na kupovinu dodatnih dckredita i do 30%

Prijavite se na newsletterkako biste primali mail sa novim proizvodima i akcijama